Vorige edities

 • 2019

  Chege zorgt voor Keniaanse zege op kletsnatte Brussels Airport Marathon

  De 16de editie van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon is ondanks het regenweer opnieuw een grandioos loopfeest geworden. Blikvanger was Europees marathonkampioen Koen Naert, die onder de triomfbogen van het Jubelpark op de halve marathon nipt gevloerd werd door de Brit Nick Earl in een spannende eindsprint. De marathon werd gewonnen door de Keniaan Michael Chege, bij de vrouwen was Kabi Nassam voor het tweede jaar op rij de beste.

 • 2017

  Kiplagat wint Brussels Marathon in op één na beste tijd

  Stephen Kiplagat heeft de Brussels Marathon gewonnen. De Keniaan won in 2 uur 11 minuten en 43 seconden, de tweede snelste tijd ooit. Zijn landgenoten Eric Kering en Julius Tarus zorgden voor het snelste podium. David Stevens was de beste Belg in 2:36:28. Bij de vrouwen ging de zege naar Christelle Lemaire.

 • 2016

  Kering wint Brussels Marathon

  Eric Kering heeft de Brussels Marathon gewonnen. De Keniaan haalde het in een persoonlijk record van 2 uur, 16 minuten en 50 seconden. Willem Van Schuerbeeck was de beste Belg op de tweede plaats. Bij de vrouwen ging de zege naar Virginie Vandroogenbroeck.

 • 2015

  Geoffrey Kipkoech wint recordeditie Brussels Marathon & Half Marathon

  De Keniaan Geoffrey Kipkoech en de Belgische Soetkin Demey hebben de twaalfde editie van de Brussels Marathon gewonnen. De 15.000 deelnemers uit liefst 66 verschillende landen waren goed voor een record!

 • 2014

  Caelen verrast Kenianen in Brussel

  Onze landgenoot Florent Caelen heeft knap de 11de Brussels Marathon gewonnen. Hij finishte in 2u16'31" voor de Keniaan Paul Kiprop en tweede Belg Michael Brandenbourg.

 • 2013

  Bungei wint recordeditie Brussels Marathon

  De Keniaan Samson Bungei heeft de tiende editie van de Brussels Marathon gewonnen. In totaal namen een kleine 14.000 sportievelingen deel aan de verschillende wedstrijden, een nieuw record.

 • 2012

  Het perfecte loopweer tijdens zonnige Brussels Marathon

  12.500 mensen liepen in Brussel, opnieuw onder een aangename najaarszon. Het leverde prachtige plaatjes op bij de aankomst op de Grote Markt. De Keniaan Joash Mutai won de marathon in 2u16:40.